top of page

למי שייכת הזהות שלי?

עודכן: 31 ביולי

בשנת 2017 נמכרה החברה הישראלית גיגיה (GIGYA) לענקית התוכנה SAP באקזיט ענק של 350 מיליון דולר. גיגיה התמקדה בניהול נתוני לקוחות אך גם בניהול זהויות דיגיטליות. המשמעות היא, שגיגיה מאפשרת לכל אחד לנהל את הזהות הדיגיטליות שלו. היא יצרה אפליקציה בשם KOI שתאפשר לכולנו להזדהות בכניסה לאתרים, במקום הזדהות באמצעות גוגל או פייסבוק. כשאנחנו מזדהים באמצעות גוגל או פייסבוק הן שולטות על המידע. לגולשים אין מושג איזה מידע נאסף עליהם ומי סוחר במידע הזה. המידע הזה משמש כמובן לפרסום מדויק לפי מאפייני הגולש. מידע שנאסף עלינו למשל הוא המיקום שלנו, מידע מרשתות חברתיות, תחומי עניין דעות פוליטיות ואפילו הקלטת שיחות. על אלה משמשים כדי להתאים לנו פרסומות. בשנים האחרונות המודעות לפגיעה בפרטיות הגולשים עולה ובאה לכדי ביטוי בתקנות החדשות באירופה בתחום הפרטיות (GDPR,ראו פוסט קודם).יותר ויותר עוסקים בשאלה למי יש בעלות על הזהות הדיגיטלית שלנו.

בכוונת גיגיה לשנות את המציאות הזאת. האפליקציה KOI נועדה לאפשר לנו לשלוט על הזהות והמידע שלנו מבלי לסחור במידע הזה. כאשר מזדהים באמצעות האפליקציה, הזיהוי הוא חד משמעי. מכאן האתר יוכל לזהות אותנו, אך אין לו שום פרטים עלינו. המשתמש בוחר איזה מידע לחשוף על עצמו. תמיד נוכל לדעת מי יודע עלינו ומה הוא יודע ונוכל לבחור לשנות זאת. לקחת את השליטה על המידע מהידיים של פייסבוק וגוגל זאת הכרזת מלחמה, מלחמה על כסף גדול של פרסום.


מתוך הבנה שמנהל אבטחת המידע חייב להכיר את תחום הפרטיות, אנחנו פותחים ב 22.9 את המסלול המשולב היחיד בישראל ל CISO+DPO. קראו על קורס CISO הוא מועבר בביה"ס לסייבר ומקצועות ההיי-טק שאנחנו מנהלים באוניברסיטת בר-אילן ומכין לחמש הסמכות בינלאומיות. לכתבה המלאה: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5566271,00.html

למידע על קורסי הייטק נוספים בביה"ס להייטק וסייבר


לקבלת ייעוץ אישי צרו קשר עם ביה"ס להייטק וסייבר דרך עמוד צור קשר ונחזור אליכם בהקדם.

מחשב נייד עם מסך לוגאין

20 צפיות

רוצים לשמוע עוד?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

* הפרטים לא יועברו לצד שלישי

bottom of page